Piece te są coraz częściej spotykane w pizzeriach o dużym natężeniu pracy. Ze względu na obrotową płytę nie wymagają tyle uwagi podczas Pieczenia, a także pozwalają na wypieczenie większej ilości pizzy w tym samym czasie ze Względu na brak konieczności obrócenia ciasta w połowie procesu. Jest to oczywiście bardziej zaawansowane technologicznie urządzenie, wyposażone w silnik wprawiający podłogę w ruch.
Główne cechy pieców obrotowych PAVESI FORNI to:
– Przyjazność dla użytkownika,
– Regulacja prędkości obrotowej,
– Płyta do gotowania zawsze w idealnej temperaturze,
Obrotowy piec jest zalecany dla tych, którzy muszą gotować duże ilości pizzy tak szybko, jak to możliwe.
Dostępne modele i rozmiary pieców obrotowych:
– Rotating JOY w rozmiarze płyty 60 – 90 – 110 – 130 cm
– Rotating Twister GAS 130 cm
– Rotating PVP w rozmiarach 110 – 130 – 150 cm
Pełna oferta producenta dostępna jest na stronie https://www.pavesiforni.it
*Wszystkie Obrotowe Piece Opalane Drewnem Pavesi Mogą Być Wyposażone W Sterowany Elektronicznie Palnik Gazowy Avanzini, W Tym Specjalną Osłonę Ze Stali Nierdzewnej, Która Chroni Dysze Palnika Przed Sadzą Drewna, Dzięki Czemu Mogą Bezpiecznie Pracować Z Gazem I Drewnem.