PIECE DO PIZZY

Na tej stronie możecie zapoznać się Państwo z dostępnymi rodzajami oraz modelami pieców do pizzy. Podzieliliśmy je na kategorie w zależności od stosowanego paliwa ( drewno / prąd / gaz ), obsługi ( statyczne / obrotowe ).

PIECE NA DREWNO

Dyskutując o pizzy i jej prawidłowym przygotowaniu gotowaniu, pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, jest piec do pizzy na drewno. Grecy, z czasów Egipcjan, czerpali z nich inspirację i opracowali pierwsze piece zwane „piecami kopułowymi”, używane do dziś. Płonące drewno nadaje skórce pizzy (Il Cornicione) wyjątkową strukturę, zapewnia również wyjątkową atmosferę pizzerii. 

PIECE NA GAZ

Łatwość obsługi, zaostrzające się przepisy – doprowadziły do zainstalowania palników gazowych wewnątrz pieca w sposób, który nie zmienia rodzaju gotowania i utrzymuje wysoką jakość produktu końcowego. Stają się coraz popularniejsze i są dla wielu rozwiązaniem problemu spalin oraz sadzy. 

 

 

PIECE obrotowe

Piece te są coraz częściej spotykane w pizzeriach o dużym natężeniu pracy. Ze względu na obrotową płytę nie wymagają tyle uwagi podczas Pieczenia, a także pozwalają na wypieczenie większej ilości pizzy w tym samym czasie ze Względu na brak konieczności obrócenia ciasta w połowie procesu..

 

 

TRANSPORT ORAZ MONTAŻ

Nasza Firma oferuje usługę transportu oraz montażu u klienta. Wszystkie piece są importowane bezpośrednio z Włoch, w Zależności od wybranego modelu w całości, częściowo złożone lub do całkowitego montażu np. w przypadku braku możliwości wniesienia dużego pieca do lokalu. 

 

obrazek JPEG-0D5518690527-1

Certyfikat DYSTRYBUCJI / UPRAWNIENIA

Firma MOMS sp. z o.o. jest wyłącznym dystrybutorem PAVESI Srl na terenie Polski, posiadając Niezbędne uprawnienia do montażu oraz doradztwa w zakresie produktów firmy.

NAPISZ DO NAS

E-mail
Translate »