wybieram PIEC DO PIZZY – profesjonalny

Otwierasz pizzerię ? ZASTANAWIASZ SIĘ JAKI PIEC DO PIZZY WYBRAĆ ?

Prowadzisz restaurację i chcesz wprowadzić Pizzę do MENU ? A może wymienić stary weksploatowany piec na bardziej wydajny i podnieć jakość pracy czy serwowanych dań ?

Na rynku można spotkać coraz więcej dostępnych modeli pieca do Pizzy. Co ciekawe nawet WŁOSKIE firmy słynące z tradycyjnych pieców produkowanych od kilku pokoleń, wprowadzają nowe rozwiązania do oferty czego doskonałym przykładem jest w ofercie VALORIANI FORNI pierwszy piec obrotowy, lub renomowanej marki do wypieku pizzy Neapolitańskiej STERANO FERRERA piec elektryczny przygotowujący pizzę w 2 min. !

W pierwszej kolejności powinniśmy przemyśleć możliwości adaptacji lokalu oraz rodzaj i ilość serwowanej Pizzy. Na gościach zawsze pozytywny efekt robi prawdziwy płomień, dlatego tradycyjne piece opalane drewnem są wymieniane jako atut, ale także palnik gazowy pozwoli przygotowanie pizzy bez wyczuwalnej różnych a znacznie ułatwi obsługę urządzenia, utrzymanie czystości i codzienną eksploatację. Dostępne są także urządzenia hybrydowe drewno / gaz.

Szczególnie ( a nawet wyłącznie ) polecamy Włoskich producentów, którzy łączą nowoczesność z tradycją i wysoką jakością materiałów.

Przy wyborze należy przemyśleć takie czynniki jak:

Komin w lokalu – odpowiednia średnica, przepisy PPOZ
Drzwi wejściowe – czy piec zostanie wniesiony, czy budowany w środku z elementów ?
Ilość pieczonych pizzy w szycie zamówień – rozmiar podłogi w piecu ? może piec obrotowy ?
Rodzaj serwowanej pizzy – piec do Neapolitańskiej ? Tradycyjnej ? Na wynos czy w lokalu ?
Budżet – są różne możliwości finansowania zakupu, może czasem warto zainwestować w piec lepszej jakości, tańszy w eksploatacji ?
Wystrój – strona wizualna, czy piec jest na widoku, czy niewidoczny w kuchni ? a może goście usiądą na około pieca obserwując kucharzy ?
Konstrukcja – ciężar, postawienie kopuły na mobilnym stelarzu lub murowanym fundamencie.

I wiele innych …
Zapraszam do kontaktu !

 

Jedna myśl na “wybieram PIEC DO PIZZY – profesjonalny”

Zostaw Odpowiedź
  1. Cześć, to jest komentarz.
    Aby zapoznać się z moderowaniem, edycją i usuwaniem komentarzy, należy odwiedzić ekran Komentarze w kokpicie.
    Awatary komentujących pochodzą z Gravatara.

Komentarze są wyłączone.

NAPISZ DO NAS

E-mail
Translate »