O nas

Nasza pizza, co Nas wyróżnia?

Pizzę przygotowujemy z wysokiej jakości składników, ale chcesz zagłębić się w szczegóły to warto wiedzieć że:

1. Ciasto powstaje z długodojrzewającej mąki „00” Le5Stagioni oraz włoskiego zakwasu „BIGA” dla wtajemniczonych, pozwala Nam to uzyskać doskonały smak a pizza ze względu na proces leżakowania i fermentacji ciasta jest lekkostrawna i chrupiąca. Przepisem podzieliła się z Nami podczas szkolenia we Włoszech szanowana pizzeria i restauracja.

2. Nasze MENU jest tak skrojone, aby zapewnić wysokiej jakości świeże składniki. Wyznajemy zasadę że lepiej zaproponować mniej pozycji w karcie, za to doskonałych w smaku. Całą ofertę uzupełnia doskonała kawa, wino oraz czynny do późna BAR i ogródek w sezonie letnim.

3. Do Naszych dań używamy włoskich pommidorów SanMarzano, a jeśli wzgórza Wezuwiusza zostaną już wyprzedane na całym świecie dobieramy inne wysokogatunkowe produkty, podobnie jak prawdziwą mozzarellę, dobre wędliny i świeżą bazylię.

4. Nasz PIEC pochodzący z włoskiej Modeny, rozpala prawdziwy ogień, rozgrzany do ponad 400stopni a pizzę bezglutenową ( z odpowiedzialnością ), wypiekamy w osobnym piecu Effeuno również na bazie włoskiej mąki.

Translate »