Welcome Pizza Lovers 🙂
Aby zamówić piec, skontaktuj się z nami : biuro@pizzaioli.pl | 798 - 776 - 044
Dlaczego warto wybrać piec Pavesi?
NIEZAWODNOŚĆ
Nasze panele posiadają praktyczne i intuicyjne sterowanie, dzięki któremu można zarządzać głównymi funkcjami pieca, takimi jak regulacja temperatury czy, w przypadku pieców obrotowych, kierunek i prędkość obrotu. Materiał ogniotrwały używany w piecach Pavesi jest niezwykle odporny i może wytrzymać temperatury pracy przekraczające 1200°C.
PROJEKTOWANIE
Produkcja we Włoszech oznacza połączenie stylu i jakości w doskonałej syntezie funk-cjonalności i piękna. Nasze kopuły z włókna szklanego mają nowoczesny, opływowy design, który można dostosować w wielu kolorach i teksturach, dzięki czemu mogą stać się prawdziwym przyciągaczem wzroku w pizzeriach i piekarniach na całym świecie.
CERTYFIKACJE
Gwarantujemy odpowiedniość wszystkich materiałów używanych do budowy naszych pieców oraz całego produktu z betonu ognio-trwałego, od złamań spowo-dowanych wadami produkcyjnymi i niewłaściwego montażu, gdy wykonany jest przez naszych wyszkolonych pra-cowników. Piece Pavesi spełniają normy CE i UL.
Rozwiązania Pavesi
PIECE NA DREWNO
Dyskutując o pizzy i jej prawidłowym przygotowaniu gotowaniu, pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, jest piec do pizzy na drewno. Grecy, z czasów Egipcjan, czerpali z nich inspirację i opracowali pierwsze piece zwane „piecami kopułowymi”, używane do dziś. Płonące drewno nadaje skórce pizzy (Il Cornicione) wyjątkową strukturę i konsystencję, zapewnia również wyjątkową atmosferę pizzerii, a produktom nadaje niepowtarzalne poczucie autentyczności i tradycji.
– RPM 120 – 140 cm
– 140/160 cm
– 140/180 cm
– JOY 90 – 120 cm
– 140/160 cm
PIECE NA GAZ
Łatwość obsługi, zaostrzające się przepisy – doprowadziły do zainstalowania palników gazowych wewnątrz pieca w sposób, który nie zmienia rodzaju gotowania i utrzymuje wysoką jakość produktu końcowego. Stają się coraz popularniejsze i są dla wielu rozwiązaniem problemu spalin oraz sadzy. Różnica gotowego produktu jest prawie niewyczuwalna, jednak wyłącznie w piecach najwyższej jakości
PIECE OBROTOWE
Piece te są coraz częściej spotykane w pizzeriach o dużym natężeniu pracy. Ze względu na obrotową płytę nie wymagają tyle uwagi podczas Pieczenia, a także pozwalają na wypieczenie większej ilości pizzy w tym samym czasie ze Względu na brak konieczności obrócenia ciasta w połowie procesu. Jest to oczywiście bardziej zaawansowane technologicznie urządzenie, wyposażone w silnik wprawiający podłogę w ruch.
– Przyjazność dla użytkownika;,
– Regulacja prędkości obrotowej;
– Płyta do gotowania zawsze w idealnej temperaturze