PIECE NA DREWNO

Dyskutując o pizzy i jej prawidłowym przygotowaniu gotowaniu, pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, jest piec do pizzy na drewno. Grecy, z czasów Egipcjan, czerpali z nich inspirację i opracowali pierwsze piece zwane „piecami kopułowymi”, używane do dziś. Płonące drewno nadaje skórce pizzy (Il Cornicione) wyjątkową strukturę i konsystencję, zapewnia również wyjątkową atmosferę pizzerii, a produktom nadaje niepowtarzalne poczucie autentyczności i tradycji. Poniżej przedstawiamy karty techniczne pną piece do pizzy na drewno dla rozmiaru podłogi 120 cm oraz wsadzie 5-6 pizzy.

Dostępne modele i rozmiary pieców opalanych drewnem:

– RPM 120 – 140 – 140/160 – 140/180 cm
– JOY 90 – 120 – 140/160 cm

Pełna oferta producenta dostępna jest na stronie https://www.pavesiforni.it

Zaprojektowany, aby zapewnić narzędzie pracy o najwyższym standardzie, ale jednocześnie wyjątkowy, ponieważ jest mocno scharakteryzowany pod względem estetycznym, niemalże dzieło sztuki.

* Płyta ( podłoga ) wykonana jest z pojedynczego bloku ogniotrwałego o grubości 7 cm i wadze do 250 kg.

* Wszystkie tradycyjne piece na drewno Pavesi mogą być wyposażone w elektronicznie sterowany palnik gazowy , w tym specjalną osłonę ze stali nierdzewnej, która chroni dysze palnika przed sadzą z drewna, dzięki czemu mogą bezpiecznie pracować z gazem i drewnem.

NAPISZ DO NAS

E-mail
Translate »