Piece do pizzy

Na tej stronie możecie zapoznać się Państwo z dostępnymi rodzajami oraz modelami pieców do pizzy. Podzieliliśmy je na kategorie w zależności od stosowanego paliwa ( drewno / prąd / gaz ), obsługi ( statyczne / obrotowe ).

Piece na drewno

Dyskutując o pizzy i jej prawidłowym przygotowaniu gotowaniu, pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, jest piec do pizzy na drewno. Grecy, z czasów Egipcjan, czerpali z nich inspirację i opracowali pierwsze piece zwane „piecami kopułowymi”, używane do dziś. Płonące drewno nadaje skórce pizzy (il cornicione) wyjątkową strukturę i konsystencję, zapewnia również wyjątkową atmosferę pizzerii, a produktom nadaje niepowtarzalne poczucie autentyczności i tradycji.

Piece na gaz

Łatwość obsługi, zaostrzające się przepisy – doprowadziły do zainstalowania palników gazowych wewnątrz pieca w sposób, który nie zmienia rodzaju gotowania i utrzymuje wysoką jakość produktu końcowego. Stają się coraz popularniejsze i są dla wielu rozwiązaniem problemu spalin oraz sadzy. Różnica gotowego produktu jest prawie niewyczuwalna, jednak wyłącznie w piecach najwyższej jakości.

Piece obrotowe

Piece te są coraz częściej Spotykane w pizzeriach o dużym natężeniu pracy. Ze względu na obrotową płytę nie wymagają tyle uwagi podczas Pieczenia, a także pozwalają na wypieczenie większej ilości pizzy w tym samym czasie ze Względu na brak konieczności obrócenia ciasta w połowie procesu.

transport oraz montaż

Nasza Firma oferuje usługę transportu oraz montażu u klienta. Wszystkie piece są importowane bezpośrednio z Włoch, w Zależności od wybranego modelu w całości, częściowo złożone lub do całkowitego montażu np. w przypadku braku możliwości wniesienia dużego pieca do lokalu.

obrazek JPEG-0D5518690527-1

Certyfikat DYSTRYBUCJI / UPRAWNENIa

Firma MOMS sp. z o.o. jest wyłącznym dystrybutorem PAVESI Srl na terenie Polski, posiadając Niezbędne uprawnienia do montażu oraz doradztwa w zakresie produktów firmy.

NAPISZ DO NAS

E-mail
Translate »